New Policy – Pre-chill Microbiological Monitoring Program for Raw Poultry
New Policy – Pre-chill microbiological monitoring program for raw poultry
On August 29, 2025, the Canadian Food Inspection Agency (CFIA) has published a new policy titled Pre-chill microbiological monitoring program (PMMP) for raw poultry.
All Safe Food for Canadians (SFC) licence holders who are slaughtering poultry are expected to implement the Pre-chill microbiological monitoring program (PMMP) by December 01, 2025. Currently the scope of this program is limited to poultry carcasses.
For more information, please contact your local CFIA office or email CFIA at CFIA.MeatHygienePrograms-ProgrammesHygieneViandes.ACIA@inspection.gc.ca.
CFIA staff should use the established communication pathways for any questions.
Nouvelle Politique – Programme de surveillance microbiologique avant le refroidissement pour la volaille crue
Le 29 août 2025, l’Agence canadienne d’inspection des aliments (ACIA) a publié une nouvelle politique intitulée Programme de surveillance microbiologique avant le refroidissement pour la volaille crue.
Tous les titulaires d’une licence relative à la salubrité des aliments au Canada (SAC) qui abattent de la volaille sont tenus de mettre en œuvre le Programme de surveillance microbiologique avant le refroidissement (PSMAR) d’ici le 1er décembre 2025. Actuellement, la portée de ce programme est limitée aux carcasses de volaille.
Pour plus d’informations, veuillez contacter votre bureau local de l’ACIA ou envoyer un courriel à l’ACIA à CFIA.MeatHygienePrograms-ProgrammesHygieneViandes.ACIA@inspection.gc.ca.
Le personnel de l’ACIA devrait utiliser les voies de communication établies pour toute question.

